چوب از قدیم توی زندگی انسان بوده و همیشه استفاده‌های مختلف و مهمی داشته. از ساخت خونه و قایق و گاری گرفته تا ابزار جنگی و ظروف چوبی و کلی چیزهای دیگه. جالب اینه که امروزه هم اهمیت چوب توی زندگیمون کم نشده و از میز و مبل گرفته تا لوازم تزئینی و ظروف چوبی، هنوز برامون کلی کاربرد داره. واسه همین بد نیست در مورد انواع چوب‌ها اطلاعاتمون رو بالا ببریم تا بدونیم چه چوبی واسه چه کاری خوبه.


به طور کلی میشه چوب‌ها رو به سه دسته کلی تقسیم کنیم. نرم‌چوب‌ها، سخت‌چوب‌ها و چوب‌های صنعتی. بریم تو ادامه با هر کدوم بیشتر آشنا بشیم و کاربردشون رو بفهمیم.


نرم‌چوب‌ها، چوب‌هایی سبک و مقاوم


خیلی‌ها فکر میکنن نرم‌چوب‌ها بافت نرم‌تری دارن که این مسئله همیشه درست نیست! به طور کلی نرم‌چوب‌ها از درخت‌هایی با برگ سوزنی به دست میاد. چوب‌های این گروه سبک‌تر هستن و در برابر پوسیدگی و حشرات مقاومت بالایی دارن ولی در برابر حرارت و آتش شدیدا آسیب‌پذیر هستن. اکثر نرم‌چوب‌ها رنگ روشنی دارن و خوش رنده‌تر هستن، یعنی راحت‌تر شکل میگیرن و واسه ی همین هزینه ی نجاری پایین‌تری دارن.


همه ی این خصوصیات باعث میشه نرم‌چوب‌ها کاربردهای مختلفی داشته باشن. برای مثال مقاومت در برابر حشرات و پوسیدگی، نرم‌چوب‌ها رو برای فضاهای خارجی (مثل کلبه و آلاچیق) مناسب میکنه. همچنین قیمت مناسب و سبکی، باعث شده این چوب برای ساخت و ساز بسیار مناسب باشه. از پرکاربردترین نرم‌چوب‌ها میشه به صنوبر، کاج، سرو، سرخدار و سدر اشاره کرد.


سخت‌چوب‌ها، مقاوم در برابر آتش


چوب هر درختی که برگ پهن داره یا هر درختی که فصل ریزش برگ داره جزو این گروه به حساب میاد. سخت‌چوب‌ها رنگ تیره‌ای دارن و معمولا وزنشون زیاده. این چوب‌ها بافت خاص و زیبایی دارن که یکی از دلایل اصلی محبوبیت این گروهه. استقامت و دوام این چوب‌ها باعث میشه در برابر خراش مقاوم بشن و جلوه خودشون رو به راحتی از دست ندن. سخت‌چوب‌ها در برابر آتش مقاومت بالایی دارن ولی نجاری کردنشون سخت‌تره. حالا وزن زیاد و هزینه ی بالای نجاری رو که بذاریم کنار هم مشخص میشه چرا قیمت بالاتری دارن.


از خصوصیات سخت‌چوب‌ها میشه حدس زد بیشتر به درد چه کاری میخورن. کابینت، کمد، میز، مبل و ... بهترین جا واسه استفاده از سخت‌چوب‌هاست. از معروف‌ترین سخت چوب‌ها میشه به گردو، افرا، صنوبر، راش، زبان گنجشک، ساج و گیلاس اشاره کرد.


چوب‌های صنعتی


دسته ی آخر چوب‌های صنعتی هستن. این گروه همونطور که از اسمشون پیداست توی طبیعت پیدا نمیشن و داخل کارخونه تولید میشن. به این چوب‌ها، چوب کامپوزیت هم میگن که از دور ریز چوب‌های کارخونه ساخته میشن. معمولا برای تولید این چوب‌ها از حرارت، مواد شیمیایی و فشار استفاده میشه.


این چوب‌ها سبک هستن و شکل دادنشون راحته و هزینه ی نجاری کمتری دارن. البته طرح زیاد جذابی ندارن و واسه ی همین از روکش‌های طرح دار برای زیباتر شدنش استفاده میشه. از چوب‌های صنعتی واسه درست کردن تخته کامپوزیت، تخته چند لایه، تخته او بی اس و ام دی اف استفاده میشه.


خب تا اینجا با انواع چوب‌ها آشنا شدیم و تقریبا فهمیدیم واسه هر کاری به چه چوبی نیاز داریم. حتما یه سر به قسمت مقالاتمون بزن چون کلی مطلب آموزشی واستون آماده کردیم که اطلاعاتتون رو در مورد چوب رو بالا ببریم. راستی، توی فروشگاهمون کلی ظروف چوبی با طرح‌های مختلف و کیفیت بالا گذاشتیم که میتونید باقیمت‌های فوق‌العاده ازمون خرید کنید.