نکات و روش نگهداری ظروف چوبی

هر ظرف و ظروفی که ما در خانه استفاده می‌کنیم، دارای جنس خاصی است و باید طبق ماده اولیه آن، روش ها و نکات اولیه را برای نگهداری آنها یافت. نگهداری ظروف چوبی هم با علم به اینکه این ظروف از چوب ساخته شده اند، نباید زیاد سخت باشد، فقط باید چند نکته را رعایت کنیم تا ظروف چوبی ما بیشتر بمانند و بیشتر دوام بیاورند. 

نکاتی که از نگهداری قاشق چوبی گرفته تا ظروف بزرگ تر مثل کاسه و تخته مشترک هستند.

اما نکات مهم در نگهداری ظروف چوبی عبارتند از:

1. ظروف چوبی را در جای خشک نگهداری کنید.

اولین نکته مهم برای نگهداری از ظروف چوبی است. اگر ویژگی های چوب را بشناسید، می‌فهمید که چوب با رطوبت میانه خوبی ندارد و می‌تواند به آن آسیب برساند. حتی اگر ظروف شما از بهترین چوب موجود در دنیا نیز ساخته شده باشند، باید از رطوبت دور بمانند و در جای خشک نگهداری شوند. 

رطوبت سبب می‌شود که ظروف چوبی شما ورم کند و همچنین رنگ خود را از دست بدهد. باز شدن چوب ظروف چوبی از هم، رشد کپک و شکنندگی از بلایایی است که رطوبت بر سر ظروف چوبی شما خواهد آورد. دقت به همین نکته قطعا باعث دوام و ماندگاری بیشتر ظروف چوبی شما در آشپزخانه خواهد شد. 

همچنین غیر از آن، محیط های مرطوب محل رشد حشرات موذی هستند که دشمن ظروف چوبی شما خواهند بود. پس بار دیگر تکرار می‌کنیم که ظروف چوبی خود را در جای خشک و به دور از رطوبت نگهداری نمایید. 

2. ظروف چوبی را در محیط روشن نگهداری کنید.

یکی دیگر از رازهای عمر بیشتر ظروف چوبی این است که آن ها را در یک محیط روشن نگهداری نمایید. به خاطر اینکه ظروف چوبی از جنس چوب های طبیعی ساخته شده اند، این احتمال خیلی زیاد وجود دارد که با نگهداری در مکان های تاریک، محلی برای رشد حشرات، قارچ و موریانه شوند. 

پس در آشپزخانه، ظروف چوبی خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید ولی از تابش مستقیم نور خورشید برای نگهداری ظروف چوبی، خودداری نمایید. نور خورشید می‌تواند به بافت و رنگ ظروف چوبی در طی زمان، آسیب برساند. 

خرید ظروف چوبی با کیفیت را می توانید از طریق فروشگاه زدوودز انجام دهید. 

3. ظروف چوبی را از حرارت دور نگه دارید!

غیر از رطوبت و محیط های تاریک که می‌توانند به ظروف چوبی شما آسیب برسانند، حرارت هم یکی از عواملی است که سبب کاهش عمر و از بین رفتن ظروف چوبی می‌شود. اگر چه برخی از فروشندگان به شما خواهند گفت که می‌توانید از ظروف چوبی برای پخت و پز و مایکروویو استفاده نمایید، اما به طور کلی، حرارت از عمر وسایل چوبی شما خواهد کاست. 

4. نگذارید برای مدت طولانی ظروف چوبی کثیف بمانند.

اگر ظروف چوبی با دوام بیشتری می‌خواهید، باید به این نکته آگاهی داشته باشید که ماندن کثیفی باعث کاهش عمر و دوام این ظروف خواهد شد. بعد از هربار استفاده از ظروف چوبی، اصول نگهداری ظروف چوبی می‌گوید که حتما آن را تمیز کنید و سرجای خود قرار دهید، وگرنه ماندن کثیفی ها می‌تواند سبب از بین رفتن جلای ظروف چوبی شود و رفته رفته ظرف چوبی شما رخسار خود را از دست بدهد و دیگر تمایلی برای استفاده از این ظرف ها نداشته باشید. 

باقی ماندن کثیفی چند مشکل را برای ظروف چوبی شما به وجود می‌آورند. اول اینکه گفتیم رنگ طبیعی خود را رفته رفته از دست می‌دهد و دوم محلی برای رشد حشرات دشمن چوب خواهد شد.  

مسئله کثیفی ظروف چوبی در مورد غذاهای تر و آبکی نسبت به غذاهای خشک، شدیدتر است. برای همین هرگز اجازه ندهید حتی برای ساعاتی هم که شده، ته مانده های مواد خوراکی آبکی و چرب در ظرف های چوبی باقی بمانند. اگر یادتان برود، بعد از مدتی چوب رنگ غذا و چربی را به خود جذب می‌کند و حالت چرک پیدا می‌کند. برای پاک کردن لکه های باقی مانده، می‌توانید صابون رنده کنید و با یک ابر خیس، محل لکه را تمیز نمایید. 

5. از آسیب به بافت ظروف چوبی خودداری نمایید.

اگر ظروف چوبی خود را دوست دارید، قاشق و چنگال فلزی را از آن دور نگه دارید. وقتی غذا یا میوه در این گونه ظرف ها سرو می‌کنید، باید توجه داشته باشید که قاشق، چنگال و چاقو می‌توانند سبب خراشیدگی ظرف چوبی شوند. پس از قاشق های مناسب (مثل قاشق چوبی) استفاده نمایید.

همچنین در موقع شستشو حواستان باشد که سیم ظرفشویی و اسکاچ های سخت، همان کاری را با ظروف چوبی می‌کنند که ظروف تیز و فلزی انجام می‌دهند. پس در مواقع شستشو از یک اسکاچ نرم استفاده نمایید. 

6. ظروف چوبی را در دمای مناسب نگهداری نمایید.

بهترین دما برای نگهداری ظروف چوبی، دمای اتاق ( 18 تا 24 درجه) است. سرما و گرمای شدید به چوب آسیب می‌رسانند و با توجه به اینکه ظروف شما چوبی است، پس از آنها در برابر تغییرات زیاد دما، محافظت نمایید. در این مورد، باید اضافه کنیم که ظروف چوبی را در یخچال قرار ندهید، بهتر است. یخچال دمای بسیار پایینی دارد ( حدودا 3 درجه بالای صفر) و اگر این ظرف را در یخچال بگذارید، رفته رفته عمر خود را از دست خواهد داد. 

7. ظروف چوبی را اصولی بشویید.

نگهداری از ظروف چوبی کمی ‌حساس است، بنابراین نباید با خشونت با آن برخورد شود. اگر ظروف چوبی را به آرامی ‌و به صورت اصولی بشویید، هیچ اتفاقی برای ظرفتان پیش نخواهد آمد. بهترین راه برای شستشوی ظروف چوبی این است که یک ابر را خیس نمایید و به همراه مایع ظرفشویی ظرف را بسابید. 

توصیه اکید داریم که از مایع های ظرفشویی قوی استفاده نفرمایید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم موادی را در ظروف چوبی سرو نمایید که بعد از آن نیاز به شستشوی ظروف چوبی نباشد. هر چقدر ظروف چوبی کمتر در تماس با آب باشد، عمر بیشتری خواهد کرد.